"L'exploració és l'activitat de buscar o viatjar amb el propòsit de descobrir, ja siguin pobles o indrets desconeguts. També s'aplica a la cerca d'informació". Nosaltres, els exploradors i exploradores del món, ens hem proposat explorar i conèixer una mica molts de temes interessants al llarg d'aquest curs. A vegades viatjarem amb la imaginació, en altres ocasions viatjarem per l'illa, o pels llibres, per la xarxa... i, per suposat, emprarem totes les eines que tenim al nostre abast. Vos convidam a participar de les nostres recerques, en els nostres viatges, entre tots i totes ben segur que ho aconseguirem!

diumenge, 9 de febrer del 2014

ÀFRICA, MIQUEL, LLIBRES, PREGUNTES...

El dilluns,  dia 3 de febrer, vàrem començar la setmana amb la celebració dels aniversaris de n'Àfrica i en Miquel, el divendres anterior l'escola va fer els berenars solidaris que fem per celebrar el Dia de la pau i la no violència i vam decidir que era millor canviar el dia.  
Dit i fet! dilluns festa! 

Han estat també les setmanes de la conversa de La bicicleta es mia, de l'intercanvi d'opinions va sortir un bon anàlisi del llibre,  el control va anar prou bé. Tenim un àudio gravat magnífic! 

També va ser temps de trobada. El nostres pares i mares es van trobar una horabaixa per parlar de lectura.

A filosofia tenim un tema interessant, l'home és el principal depredador del món! Perquè hi ha gent que decideix no menjar carn? Està bé matar per plaer? Menjar carn és necessari per viure avui en dia? I a l'època dels primers homínids? 


Però han passat més coses en aquestes dues darreres setmanes, hem tornat a anar a l'hort,  hem vist que havíem oblidat el nom d'algunes plantes! I hem començat a demanar-nos com va evolucionar l'home. El nostre llibre de text no dona tota la informació per abastar totes les nostres preguntes,  i les preguntes ens duen a noves preguntes...

I en la llarguíssima època que l'home va anar evolucionant fins arribar a ser com l'home actual (a nivell cerebral), les nostres preguntes ens ressonen i se conviden o es complementen unes a les altres...el fil de la teranyina es va construint  i una pregunta enfila una altra: 
  • El cap va evolucionar, com?  
  • Com sabien on ubicar el lloc on viure? 
  • Quants d'anys va durar el procés d'hominització?
  • Com varen passar de ser nòmades a sedentaris i per què?
  • Com sabien quines plantes es podien menjar?
  • Què ha de passar per què es produeixi un descobriment? 
  • Què ha de passar perquè un animal evolucioni? Tan sols ha evolucionat l'home?
  • Com sabem com vivien si no varen deixar res escrit? 
  • Com pintaven a les parets de les coves? I per què pintaven?
  • Què vol dir que varen descobrir la bellesa i per això varen començar a decorar els seus estris? 
  • Com s'organitzaven per caçar, per viure en general. 
  • Encara hi ha poblats que viuen com en el paleolític, com ha passat això?
  • Eren més intel·ligents que nosaltres els homes del paleolític? Sobreviuríem nosaltres si visquéssim com ells? 
  • Emprar el  foc va ser crucial per a la seva supervivència però com varen descobrir con fer-lo? 
  • i...? Moltes preguntes més! 
 
Vos deixam amb el record de la festa de dilluns passat, molts d'anys Àfrica i Miquel!


 

No vos ho hem contat tot, ni molt manco, haurem de fer una altra entrada per acabar el tast, recordau que a BIBLIONINS també hi ha nova informació sobre enllaços de lectura, en Rafel i n'Aina fan màgia, en Marc ha duit uns ossos i encara no els hem pogut analitzar, varem rebre la visita de na Renata i ara gairebé cada dia fem exercicis de relaxació, uf!!!...continuam! 

Comentar no costa res!

14 comentaris:

  1. Hola Sacra,
    Com podeu observa a tots i a totes ens a interasat molt el tema de la prehistòria:
    La edad de pedra, els paleolítics, els simis, totes les preguntes interassants, etc, etc…
    Tambè ens a interassat molt el tema del llibre de La bicicleta es mía per què:
    Tenia sentiments, emocions, mentides…
    Però una de les coses que ens va agradar mès a tots va ser la del final per què es fan amics i comparteixen la bicicleta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Tambè si heu observat bé la entrada heureu vist la marxa i la ballera que teniem tots a l’aniversari de en Miquel i de n’Africa, ens ho varem passar molt bé!!!!!!!!!!!!!
    Adeú!!!!!!
    Bessades!!!!!!!!!!!!!!
    Xisca Tomás Jiménez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Hola Sacra,aquesta entrada m'agrada molt,ho he llegit una altra vegada a ca meva,i una altra vegada també he vist les fotos i encara ho he trobat molt interessant.El aniversari den Miquel i n'Àfrica m'ha agradat molt i moltissim!!!!
    Adeu i fins demà.



    Nikola krutak 4tb

    ResponElimina
  3. Hola Sacra com estas??????
    Las fotos son molt guapas i la festa molt chula i divertida.
    A per çert la meva padrina podra venir al final
    Que bé no?????
    Canviant de tema,
    Seria molt guay coneixer un homidis, aprendriam las sevas costums, si en tenian???


    ROSA VINAGRE GARAU

    ADEU I GRACIES

    BESADES I ABRAÇADES

    ResponElimina
  4. Hola Sacra,´sóc n'Aina i et vull dir que m'ha agradat molt l'entrada que has fet. Sobretot quan varem parlar a la classe de la Prehistòria perquè sortien moltes preguntes de algunes imatges i de paraules que no sabiem etc,etc...


    També, me va agradar molt l'aniversari den Miquel i n'Àfrica. Va ser molt divertit anar alternant les musiques, així què hi havia variats musicals!!!

    AINA PIZA GIL!


    ADEU I BESADES!!!

    ResponElimina
  5. Hola Sacra he analitzat una altra vegada la nova entrada que as fet i ara anire a fer un comentari a BIBLIONINS esper enrecordarme de no posar SACRA.

    Fins dema Sacra!!!

    AFRICA PUJOL SAMPOL

    ResponElimina
  6. Hola Sacra i companys,
    Aquesta darrera entrada es molt interessant perqué parla de moltes coses,té el nostre treball a clase i també la festa d'aniversaris.
    Varem pensar i parlar sobre els prehistorics, l'evolució de l'home i varem aprendre moltes coses interessants.
    I la festa...... va ser molt divertida, he vist les fotos un parell de vegades i he rigut molt.
    Adeu i fins demà.
    Marc Soriano

    ResponElimina
  7. Hola Sacra.
    Hem va encantar la festa es mes va ser tan divertida que a jo enves de una hora em va parèixer un minut. Molt guapes les fotos om vaig pasar molt be. Estic molt interessat per el tema de la prehistòria encara hi ha moltes preguntes per respondre. Esper que jo em posi be, me estic perdent molta cosa per escriure.
    Adéu Sacra.

    JAUME PLANAS BALLE

    ResponElimina

  8. Hola Sacra soc en Miquel, ara m'estic barallant amb sa tablet, es indignant!!!!!!. Estic estudiant el meu paper de la obra de teatre que farem esper que me surti be!

    ResponElimina
  9. Hola Sacra, Dilluns dia 3, varem celebrar al aniversari de n´ Àfrica i en Miquel. U varem celebrar despres del pati, varem preparar tot i ja estavem preparats per començar al aniversari!!!. Varem ballar tots els nins i les nines plegades com grup que som de 4tB i despres n´ Àfrica va posar una canço de na Miley Cyruses . No se el que va pasar, que tots als nins i algunes nines es varen revolucionar! Nosaltres, com som tan amables, varem convidar a 4tA a l'aniversari i varem ballar una micona pero ells en realitat varen venir a veure a na Nereha a mem com feia el seu ball i la veritat es que u va fer benissim. Despres per desgracia varem tenir que acabar l' aniversari perque els tocava Religio i a en Pep LLuis no li podiem demanar la hora.
    Adeu Sacra. Juana Maria

    ResponElimina
  10. Hola Sacra, e escoltat la musica de las imatges i era diferent de com la haviam sentit a classe. Pero anant al gra, m'agrada molt el colaig de la prehistoria i sobretot aquell grafic, he trobat que era molt interessant ja que ens apassiona tant el tema de la prehistoria, una pregunta que jo trob que ens haguessis pogut fer es: Tota aquesta informacio la haguesim compres igual antes que ara?
    (Jo me donat la llibertat de respondrer-la i la meva resposta es...No perqu ara hem investigat una petita part i ho comprenem millor.
    Una besada i fins dema. Pau Seguí Ferragut

    ResponElimina
  11. Hola Sacra.
    Sóc na Lluqui i volia donar té les gracies per crear una fulla més al nostre arbre i al de tot al món però un bloc sense comentaris seria com un arbre sense aigua i llum però cada entrada és una branca i jo esper que aquest arbre seguesqui creixent sa.

    Jo trob que els comentaris han de sortir del cor i no nomes fer comentaris quant són deures i també currats, sense faltes, i llargs perquè queda molt malament un comentari curt i amb moltes faltes .NOLTROS SOM 4T B I DONAM AIGUA I SOL AL ARBRE.
    ADEU 4T B I SACRA .

    ResponElimina
  12. Hola Sacra,
    Sóc na Mar. Aquesta darrera entrada m'ha agradat molt. El tema dels prehistorics ho trobo molt interessant perquè són els nostres avantpassats. Aquest tema el vaig triar a principi de curs com el meu tema preferit. Hi ha un documental que, si vols i tenim temps, ho podríem veure perquè explica molt bé tot el que estem xerrant a classe sobre la prehistòria. El documental es diu La odisea de la especie. És molt xulo!!!
    Fins demà.
    Mar Gili.

    ResponElimina
  13. Hola Sacra. Et volia dir que m'ha semblat mot interessant la teva nova entrada, sobre tot las imatges de la entrada. La festa va ser molt divertida, la festa i la musica i las imatges de la festa, a estat molt be. Parlant del test ha estat molt útil per jo per recordar les preguntes... Ah! també et volia dir que he cercat alguna de les preguntes. Bono en resum que m'ha agradat molt aquesta nova entrada. Adéu Sacra. Maria Antònia

    ResponElimina
  14. Hola Sacra,
    ara jà he acabat els deures i estic extodiant el de Angles, ha per cert teniem alguns deures de filosofia???

    AFRICA PUJOL SAMPOL 4tB

    ResponElimina