"L'exploració és l'activitat de buscar o viatjar amb el propòsit de descobrir, ja siguin pobles o indrets desconeguts. També s'aplica a la cerca d'informació". Nosaltres, els exploradors i exploradores del món, ens hem proposat explorar i conèixer una mica molts de temes interessants al llarg d'aquest curs. A vegades viatjarem amb la imaginació, en altres ocasions viatjarem per l'illa, o pels llibres, per la xarxa... i, per suposat, emprarem totes les eines que tenim al nostre abast. Vos convidam a participar de les nostres recerques, en els nostres viatges, entre tots i totes ben segur que ho aconseguirem!

diumenge, 17 de novembre del 2013

LLEGENDARIA I LA SEU

La nostra primera sortida d'aquest curs ens està donant bastants fruits. Ens ho vàrem passar molt bé,  malgrat el temps no ens va acompanyar,  però amb paraigües i xubasqueros ens arreglàrem molt bé.
Camina caminaràs...arribàrem al teatre Sans i tot d'una va començar la representació. Un bon recull de llegendes que dues bruixetes molt trapelles ens varen contar. Unes grans actrius que ens mostraren diferents personatges,  amb la sola ajuda de un canvi ràpid de vestuari i els efectes de llum i so, vàrem gaudir moltíssim de la representació. El temps ens va passar volant!
Al dia següent a l'aula vàrem fer un exercici ben interessant: pensar en paraules que ens diguessin aspectes de les bruixes. I, entre tots i totes, vàrem arribar a 55!! També parlàrem dels diferents personatges que elles ens anaven presentant, de com havien aconseguit enganxar-nos a la historia i amb pocs recursos!
 
En sortir teníem previst berenar a Ses Voltes i així ho vàrem fer. La pluja ens va donar un respir i l'estada va ser ben agradable. Tot d'una vàrem pujar cap a la Seu i ens fixàrem en els elements externs que ja havíem preparat una mica el dia anterior. Pel camí, fotos a tope dels reporters i reporteres...
Aqui ens teniu, preparats per la Seu!

I una vegada a l'interior: Ohhhhhh! Va ser fantàstic. 

I això que no feia sol però ens vàrem poder imaginar perfectament els efectes de llum amb els vitralls i les rosasses. Tenim dues dates al cap: per una banda,  11 de novembre i 2 de febrer i,  per una altra,  el 21 de desembre (solstici d'hivern). Ara sabem on es projecta la rosassa en el portal principal i per què li diuen el vuit. Quina bellesa! 
Quedàrem una bona estona mirant les altures, vàrem parlar de Gaudí, de Miró, i també comentàrem entre tots la intervenció que ha realitzat en Miquel Barceló a la Seu. Ens va agradar molt, era impactant! Va ser divertit intentar endevinar els animals marins i les fruites que havia a les parets. Encara ens falta saber més coses sobre com es va fer i com s'ha aferrat a la paret.

I, una vegada més, el temps ens va passar volant... vàrem caminar ràpid fins l'autocar que ens ens esperava a les avingudes però al manco a la tornada no plovia i a estonetes vèiem el sol. 

Aquí, un petit recull fotogràfic (nosaltres vàrem fer moltes fotos, havia moments que semblàvem uns reporters fotografiant la Seu, el Park de la Mar i els voltants...), les tres fotos darreres són del dia següent, vàrem continuar treballant el que havíem investigat sobre la Seu, tothom volia parlar i compartir, dilluns continuarem, ssssss...apagau el llum...


La setmana passada també vàrem decorar les pedres, a la fi!! 

N'Àfrica ens va mostrar com ho havia fet ella i tot d'una ho vàrem voler fer. 

Total, tan sols calia una pedra (es varen torbar una mica en arribar), llana, ulls per aferrar i una mica d'humor! 
Ens ho vàrem passar bé però na Sacra va acabar amb els dits ben aferrats...

Continuam, ja ho sabeu, tenim moltes més coses que contar sobre aquests temes, ara sabem  moltes coses i més que ens queda per aprendre, això tan sols ha començat! 

Sortides ben enriquides són les nostres!

Deixau els vostres comentaris, ja sabeu que no costa res!!!

23 comentaris:

  1. Hola Sacra,
    Soc na Lluqui i volia dir que les fotos de les pedres son molt divertides i a mes a mes gracioses.
    Vos volia donar la enhorabona per les pedres als de 4tB.
    Jo trob que are les pedres son alguna cosa mes que per aguantar papers. Ara son una part d'el sellament que tindrem tota la nostra vida, per exemple quant jo miri la pedra dire: "aixo ho vaig fer a 4tB amb la tutora Sacra i amb aquests companys tan meravallosos."
    GRACIES SACRA PER FER AQUEST 3rB I 4tB TENT MERAVALLOS, SENSE TU NO PODRIEM HAVER SUPERAT LES NOSTRES METES.
    ADEU I BESSADES MOLT FORTES.



    Maria de Lluch Sastre Vives 4tB.

    ResponElimina
  2. Hola Sacra,som: na Xisca V.O,na Nuria Campins, en Valentino i na Lluqui.I ens ancanten les fotografies de la excurcio.Moltes besades a tots!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xisca Vaquer,
      Sóc na Lluqui de 4tB.
      Moltes gracies per fer comentaris al nostre bloc per que sense els vostntaris el bloc esta molt solitari nosaltres els de 4tB feim comentaris pero vosaltres feis molts mes comentaris.
      Devegades no vos contestam pero almanco intentam contestar els comentaris.
      Jo trob que aquest bloc vosaltres formau part del nostro fil .
      Aunque no ho paresqui massa VOSO AGRAIM UN MUNTE.
      ADEU XISCA VAQUER I SACRA.



      Maria de Lluch Sastre Vives 4tB.

      Elimina
  3. Hola Sacra ,som na Rosa i et volia dir igual que na lluqui que les pedres son molt graciosas i divertidas,.Jo tenc la meva a la taula del ordenador es a dir a devora meva.Cuant sigui gran voldria fer una capella molt bonica.Las fotografias de la seu son molt boniques i pereixen de profesional.Sacra ets una profesora exelent i o fas tot per nosaltres to agraim molt gracias.

    GRACIAS

    ADEU

    BESADES I ABRÇA

    PER NA SACRA DE NA ROSA

    ROSA VINAGRE GARAU

    ResponElimina
  4. Hola Sacra
    Soc en Rafel les fotos del tetare son molt divertides per lees animacions dels llamps i els carametlos
    adeu ara me na tenc que anar a violi adeu

    ResponElimina
  5. Hola Sacra,
    et volia dir que les pedres que han fet els meus companys són maravelloses, boniques, (¡trençades!!!), pirates, de rock,...
    Són tan maravelloses i mágiques que no se com descriurerles.
    Les imatges que vares fer són molt boniques, però lo que més importa és que varem treure un bon profit i una bona informació. Per aixó divendres i dilluns varem du molta informació i com varem escoltar, aquets dos dies varem sebre explicaro molt bé...


    ResponElimina
  6. Hola Sacra, som n'Africa i estic molt molt molt dacort amb na Maria de Lluch.
    Les fotografies son macnifiques, i el escrit que as fet es macnific!!!

    Besades Africa Pujol Sampol.

    ResponElimina
  7. Hola Sacra,

    la nostra primera surtida tota la classe de 4tb varem
    agafar al nostre autocar i ens varem anar a Palma,
    a veure el teatre i llavors la Seu.
    Varem veure un teatre de dues bruixes que eran molt caparrudes, divartides...
    Llavors varem anar a veure la Seu, era molt guapa en varem parlar molt i llavors en varem anar a beranar a la plaça, varem contampla la Seu per defora, era una maravilla, varem parlar un poc mes, varem agafar al autocar i ens varem anar cap la nostre escola.

    En aquesta surtida e aprangut moltes noves coses.
    Sacra tens molta rao, a les surtides anam a pasarnolo be i sobre tot a aprenda moltes i noves coses.


    E vist les vostres pedres me han parascut que algunes eran molt imaginatives i les altres molt grasioses, quina pena ca aquell dia no pogessi venir, sagur que ens o varau passar molt be i que es lo mes inportant varau riura molt, jo avui e fet la meva pedra i no es igual de imaginatives i grasioses com les vostres.

    Adeu Sacra fins dema.

    Joana Maria

    ResponElimina
  8. Hola Sacra.
    Hem va agradar convertir una simple pedra amb una cosa molt, molt divertida, ens han quedat a tots i totes precioses .

    L´excursio va esser molt divertida , ens varem divertí i a la vegada
    varem aprendre molt.

    Adeu Sacra fins dema.

    ResponElimina
  9. Hola sacra ,
    soc en miquel.
    me agrada molt se nova antrada
    bueno deu que tancan sa bibloteca

    ResponElimina
  10. Hola Sacra,
    m'ho vaig passar molt bé a la sortida que varem fer.L'obre de teatre em va agradar molt, va serbmolt atractiva i emocionant. La Seu em va impressiona molt per la seva grandaria i per la quantitat d'obres d'art que hi ha.Varem investigar la Seu per dins i per fora i tots deiem que era preciosa.Després varem anar a berenar a la plaça i jugarem a pujar i baixar la costa corrent.Finalment varem collir l'autocar i partirem cap a l'escola.
    Una sortida molt enriquidora!!!
    Adeu i fins dema!!!
    Aina Piza Gil 4tB!

    ResponElimina
  11. Hola Sacra com estas?
    Jo estic bé.
    Sobre el teatre me vaig quedar asombrada.Eran molt divertides na Xuma i Xana.El decorat va ser molt original i que tenias que tenir una gran imaginacio per comprende que volaven , que feien magia , que els animals cobraven vide.
    Sobre la Seu: es molt espaiosa, te molta llum,es altisima i lo que ma va impacta mes va ser la obra den Miquel Barcelo.
    Per acabar te dire que parexiam "PAPARAZZIS"
    ADEU!!!
    MARIA ANTÒNIA MOYÀ FIOL 4tB

    ResponElimina
  12. Hola Sacra.

    Et bolia xerrar de la noba entrade del bloc.La cosa que em va agradar mes va ser.Lo de la pedra ens recorda lo be que ens lo be que u varem pasar,i lo de la excursio tambe em va agradar moltisim.
    Alessia.4tB

    ResponElimina
  13. Hola Sacra.

    Ja e fet els deures.
    I jo crec que el avi den KIO enira a sarca a na leviatan.Tambe me ba greda molt la escursio que barem fe era molt chula lo que mes me va agrada va ser el teatre i la catedral.
    Alba 4tB.

    ResponElimina
  14. Hola Sacra, a jo em va agradar molt l'excurcio.
    Les meves coses preferides que varem fer son: xerrar de la capella d'en Miquel Barceló i veure l'obra de teatre. No podía triar que va ser el millor, en el teatre varem veure el be que ho feian , el que ens feien sentir eren 55!!! coses.
    A la Seu en vares explicar coses molt interesants: com que dia 11 de Novembre amb les rosasses es fa el 8, en el solstici d'hivern el sol entra per una rosassa i surt per laltra.

    Adeu i fins dema.
    Pau Segui Ferragut

    ResponElimina
  15. Hola Sacra ,
    Soc na Lluqui het volia dir que havui a estat un dia molt dur per alguns pero apesar d'aixo a estat un dia divertit apesa de les circustancies.
    Jo trob que l'ami una cosa molt bonica de la vida pero d'aquesta sort no ho poseiexen tots per aixo jo trob que els que no tenen are el tresor o la magia de l'amistat la tendran colcun dia i aquel dia siran ben feliços.
    ADEU SACRA CADA DIA T'ESSTIM MOLT MES . FINS DEMA.



    Maria de Lluch Sastre Vives 4tB

    ResponElimina
  16. Hola sacra,
    soc es jarma den Miquel.

    ResponElimina
  17. Sacra
    es meu jerma afet un comantari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Miquel

    ResponElimina
  18. Hola Sacra,
    Soc na Lluqui i m'agradaria que el bloc es posas actiu, pareix que esta mort.
    Ja que el tenim anem a treurerli partit perque a lo millor l'any que ve no pdrem tenir un bloc.Aixo vol dir que els de 4tB tenen que posarse les piles.
    A mes a mes els comentaris no han de ser forçats, els comentaris han de surtir del cor no del cap.
    ADEU SACRA T'ESTIM, FINS DEMA. MAI T'OBLIDARE.


    Maria de Lluch Sastre Vives 4tB

    ResponElimina
  19. Hola Sacra,m'ha agradat molt quant varem anar a la excursio al teatre sans i quant varem anar a veure la catedral de la seu,ademes el paseig maritim era presios.Bon cap de setmana.Adeu.


    Nikola Krutak 4tb

    ResponElimina
  20. Hola Sacra,

    Varem anar a la Fundació Pilar i Joan Miró
    amb els dos tercers i els dos quarts
    varem agafar l'autocar i anarem a la Fundació,
    en arribar varem començar a investigar un poc
    per defora, anarem en el segon taller de Joan Miro
    que ell, el va usar perque el primer pensaba que
    era massa modern i lo l' inspiraba.Va usar el segon
    taller perque i havia viscut molta gent i era una
    inspiració per ell.

    Despres va venir una al·lota i ens va ensenyar
    la sala estrella, era la sala que a jo més en va
    agradar, no tenia molta forma estrella però si
    la miraves a vista d'usell si tenia la forma
    d'estrella i alla varem fer un lloc.

    Despres varem anar al taller de Juan Miro era
    una pasada.
    A jo l'excursió en va agradar molt!!!

    Adeu Sacra, bon cap de semana.

    Juana Maria.


    ResponElimina
  21. Hola sacra,

    El dimecres dia 21 de Gener el segon cicle varem anar tots junts, amb 2 autocars, fins arribar a Palma a s'ha Fundació Joan Miró i Pilar. Desprès els dos 4t varem anar al teatre,era el lloc on pintava en Miró. També varem trobar escultures .Més tard es varem trobar tots per berenar junts.I finalment cuim el autocar per tornar a l'escola.

    Aquesta excursió m'ha agradat molt.

    Adeú Sacra ifins demá.

    Marc Soriano

    ResponElimina